onsdag 4. juli 2018

Bucharest / Siste dag av turen vår

Fint med gode venninner når drosjen mangler belte i midten.

Siste dagen er kommet og vi var tilbake på TAXI hostel i OTOPENI like ved flyplassen. Et veldig greit sted å bo dersom man er på lavkost reise. Greit å parkere / gratis airport-shuttle og vakt hele døgnet. Mat må man skaffe selv men det er en butikk i nærheten og et greit utendørs spisested. 

Vi leverte leiebilene tilbake til Klass Wagen. Vi var veldig godt fornøyd med bilene og servicen men NB! ikke la deg lure til å kjøpe mer forsikring enn du trenger. Det hadde et par av karene våre gjort.( de kom med familie midt på natta). Men etter en klage fikk de pengene tilbake. Stjerne til Klass Wagen for det.

Nå hadde vi en dag igjen og delte oss slik at Mofjord tok familien til et stort badeland 20min lenger nord, mens konfirmantene og Eng reiste inn til sentrum/gamlebyen. Der rakk vi en tur på KFC, 1/2 t.shopping og Starbucs før vi møtte Alina fra  "Claires Bucharest Guided Tours" som viste oss byen og fortalte fra historien og hvordan det var å vokse opp og leve under kommunismen før revolusjonen i 1998. Vi fikk mye å tenke på. Vi fikk også se det enorme palasset og gatene Nicolae Ceaușescu bygde.
Det var enormt mye vi ikke fikk tid til. Anbefaler Buchurest som storbyferie!

Det ble en varm dag og etter byturen tok vi drosje til hotellet, spurtet inn og hentet badetøy, før vi ba drosjen kjøre oss til nærmeste badepark som var Waterpark Buchuresti. Den Passet oss perfekt fordi den lå i nærheten og vi skulle reise på natta, men dersom man skal bruke hele dagen anbefales heller å gå til Divertland som vi var i sist gang eller Therme som Mofjord besøkte. Der kan man også bade på vinteren siden deler er innendørs.

 Alle var enig om at vi hadde hatt en enormt innholdsrik, varierende, tankevekkende og kontrastfyllt tur.


mandag 2. juli 2018

Vi drar via Drakulaslottet.......

Avskjed med familien som skal videre til ferie i Bulgaria.

Nordmenn i Romania
Avreise fra Onesti! Drammensgruppa hadde reist allerede tildig på morgenen men dem sa vi adjø til lørdag kveld. De første som reiste i dag var barnefamilien som har en uke igjen av badeferien i Bulgaria. De hadde er laaaang biltur foran seg. Det hadde vi også men først deltok vi på søndagsmøtet i kirken i Onesti. 
Etter en rask lunsj satte vi kursen mot Bucharest via Bran slott("drakulaslottet") i fjellene (Transylvania?).       >>>>>>  det var som "Geiranger midt i høysesongen" <<<<<<<<. men ingen skuffelse egentlig.  Et fint lite slott fra middelalderen med en interessant historie.  Så har vi "vært der /done dat" som man sier på godt norsk.  
  
 

Vi hadde middag i Bran før vi satte oss i bilene igjen. Veien fra Bran til Buchuresti var egentlig ganske fin. 4 felts (ekte) motorvei store deler av veien. Eneste problem var at etter fjellene (som var meget spektakulære ) så var det strake veien rett frem. Ganske ensformig i 3 timer.  Jeg merker at jentene er slitne. vi hadde en stille tur med film, soving og musikk. Det var ingen som sa stort.
Så er vi tilbake der vi startet på TAXI Hostel like ved flyplassen. Nå er det bare en dag i Bucharesti igjen før flyet går tilbake til Norge klokken 5 i natt.
P.S.
Vi rakk å få med oss den spennende avslutningen på VM-kampen mellom Croatia og Danmark på en utebar ved siden av hotellet. :)