tirsdag 31. desember 2013

Nyttårsaften på balkongen i Paihia

Vinsmaking på nyttårsaften.

Siden solen skinner hadde vi i formiddag med brudeparet ut for å ta bilder i bunadene. Det var varmt i solsteiken men det ble mange utrolig fine bilder.
I ettermiddag har vi vært på vinsmaking. på 4 forskjellige gårder. Vi ble hentet klokken 13 30 av total tours. www.totaltours.co.nz  og returnerte 17 00. Super tur som kan anbefales på det varmeste. Det ble fullstendig bare bra - bedre - best, med rosinen i pølsa til slutt. Fantastisk god vin og bra opplegg. og så hadde vi på forhånd kjøpt opp hele turen så det var bare oss til stede. I kveld samles vi på terrassen for pizza, og etter hvert som mørket senker seg trekker vi opp til brudesuiten for å se fyrverkeriet. 

mandag 30. desember 2013

Dagstur til vestkysten.

I dag har vi riktig vært på tur.



Vi begynte med en tur til Rawani. Denne romantiske lille byen vi har vært mye i. Her  er det en knøttliten ferje sim går over til andre siden. Vi hadde kjempegod Kaffe på "Boatshed kafe" og gikk deretter tur i mangroveskogen. Vi besøkte også gravstedet der brudgommens farfar er begravet.



                                                         
Neste stopp var Opononi. der hadde vi satt av tid til en tur over fjorden med "Hokianga expressen"  for å  surfe på sanddynene.  Til slutt kjørte vi ned til " waipoua forrest" og gikk inn for å ta en titt på det store treet "tane mahuta" Der sa vi farvell til vår norske familie som reiser videre andre retninger. Vi snudde og reiste samme vei tilbake til hotellet i Paihia. 

søndag 29. desember 2013

Dagen derpå kakefest på brudesuiten.


Bryllupsdagen

Jeg sitter alene ved frokosten søndag morgen.  Endelig er det tid til å forsøke å sette ned noen ord og inntrykk fra bryllupet.
Først av alt må jeg si at Capthorn Millenium Hotell i Paihia er det perfekte stedet å arrangere bryllup. Det finnes knapt mer romantiske omgivelser i New Zealand.  Jeg sitter nå og sakte nyter en fantastisk  frokost bufe samtidig som jeg nyter utsikten til fjorden og det fantastiske bassenget.  Selv om vi har vært her på den travleste tiden av året med julemiddager og fullstappet  hotell et par dager har det på ingen måte føltes trangt. Det er heller romslig for hotellet er strukket ut over et stort område.  Bryllupsgjestene er samlet i en egen ving der vi  kan treffes på plattingene utenfor og nyte kveldssolen sammen.  Rommene vi har hatt er relativt små ( siden vi bor her i 9 dager har de fleste valgt det billigste alternativet "run of the house")  men de er bekvemme og velstellte. og inneholder alt vi måtte ønske.
Været her nede har vært noe skiftende som det ofte er i New Zealand. Siden vi kom til NZ for en uke siden har det stort sett vært solskinn og varmt som på de aller varmeste sommerdagene hjemme. Da jeg var ute og svømte med delfinene ble jeg overrasket over hvor behagelig temperaturen var i Stillehavet selv på disse sørlige breddegrader. Vi har til nå for det meste badet badet i basseng.

Bryllupet forløp på en flott måte. Vår pastor var en nær venn av familien som vi også skal besøke senere i uken. Seremonien var flott, nær og meningsfull. Det ble mange tårer og smil. Etterpå ble det servert snitter,fruktfat og en søt snack sammen med champanjen. Alt på en stilfull og fin måte. Siden det regnet rakk vi etter hvert inn i foajeen og videre inn i rommet vi skulle ha middagen.
Siden det ikke ble noe av den planlagte fotograferingen på Waitangi grounds waitangi.net.nzfikk vi god tid til å mingle sammen Norske og New Zealendere. Vi hadde det veldig trivelig og tiden gikk fort frem til middagen.  Maten var deilig. Vi hadde valg mellom krepsesuppe og dyrestek til forrett.  Kylling, Snapper(lokal fisk) og  biff til hovedrett og Pavlova eller sjokolademusse til dessert. alt ble servert på fineste Gourmet måte og smakte forteffelig.  Underveis var det selvfølgelig taler av Brudens Far, Brudgom, brudgommens mor (undertegnede) bruden og forlovere. Alle kom seg flott gjennom talene sine og  det til tross av at alle talte på Engelsk.  Etter middagen fikk vi rullet inn en Storsjerm der det ble vist presentasjoner, en animasjon fra brudgommens søster og en 45 min billedvideo hentet fra brudeparets barndom og liv sammen.    Det hele endte opp med gaveoverrekkelse der bruden fikk overrakt nesten full bunad.
Brudgommens lille niese holdt en liten tale og til slutt måtte brudeparet sette kniven i den utrolig flotte kaken fra Maydi Bell www.thatssweet.vpweb.co.nz
Brudeparet trakk seg til slutt lykkelig og utslitte tilbake til brudesuiten. Og alle var enige om at det hadde vært en fullstendig vellykket og flott kveld.



fredag 27. desember 2013

Frokost på bryllupsdagen.

Det er meldt regn i ettermiddag, Men foreløpig ser det ut til å bli en strålende morgen i Paihia.

Dagen før dagen

Det er vanskelig å være vertinne, brudgommens mor og  reiseleder, og samtidig finne tid til å ta bilder og blogge. Det er derfor litt snaut med innlegg for tiden. I morgen er den store dagen. Nesten alle gjestene er nå på plass og vi har det veldig fint sammen og gleder oss. Jeg lover å komme mer tilbake så snart det lar seg gjøre.

onsdag 25. desember 2013

båttur

Vi er på veg ut til en dagstur i "The bay of islands" med Fuller "cream trip". Vi skal se hele skjærgården Besøke stillehavsøy og svømme med delfiner. Dette blir bra.

1.Juledag


søndag 22. desember 2013

Endelig fremme


Vi er endelig fremme på New Zealand og på hotell i Auckland etter en lang men fin reise. Det ligger flere bilder på fanen "bryllup i New Zealand" oppe på bloggen. I morgen skal vi hente leiebiler og fortsette turen nordover mot bryllupshotellet. 

med morfar

lørdag 21. desember 2013

Halvveis.

Singapore, Changi Airport:
Vi hadde mange planer men sigthseeingturen var fullbooket og bassenget var under oppussing,  Vi startet opplevelsen på "Hard rock Cafe". Brudeparet var veldig slitne og gikk  på 6 timers Hotell. Ellers har det vært en del shopping og spa. Det har ikke vært store problemer å slå ihel en del timer her.
Turen har gått fint så langt, på tross av krøllet på Sola.  Men Julestemningen er litt fraværende.....
 

Avreise fra Sola

Vi er på veg. Grytidlig fredag morgen klarte alle å møte i rett tid og med de rette papirer på Sola. (airport,Stavanger)  Vi hadde beregnet veldig god tid til innsjekkingssystemet og godt var det for det ble en hel sjau å få sjekket inn 14 stykk hele veien til Auckland. Problemet var å få setenummer på flyene videre fra London. Vi ble sendt rundt med forskjellige beskjeder av flyplasspersonellet ved innsjekkingen Det har ordnet seg greit til slutt. I skrivende stund sitter vi på det første flyet og alle er i strålende humør. Lille Lilly stråler og sjarmerer alle.
I London skal vi være 3 timer så det burde la seg gjøre å finne en WiFi forbindelse. Følg med,følg med. 

tirsdag 17. desember 2013

Reisefeberen melder seg

Vi er nesten klar for avreise til New Zealand. Vi er 14 som reiser sammen fra Norge, og 4 som allerede har reist foran. De er allerede fremme og sender rapport om varmt vær og fantastiske opplevelser. Flyet går fra Sola på fredag og det er bare å følge med.