søndag 29. desember 2013

Bryllupsdagen

Jeg sitter alene ved frokosten søndag morgen.  Endelig er det tid til å forsøke å sette ned noen ord og inntrykk fra bryllupet.
Først av alt må jeg si at Capthorn Millenium Hotell i Paihia er det perfekte stedet å arrangere bryllup. Det finnes knapt mer romantiske omgivelser i New Zealand.  Jeg sitter nå og sakte nyter en fantastisk  frokost bufe samtidig som jeg nyter utsikten til fjorden og det fantastiske bassenget.  Selv om vi har vært her på den travleste tiden av året med julemiddager og fullstappet  hotell et par dager har det på ingen måte føltes trangt. Det er heller romslig for hotellet er strukket ut over et stort område.  Bryllupsgjestene er samlet i en egen ving der vi  kan treffes på plattingene utenfor og nyte kveldssolen sammen.  Rommene vi har hatt er relativt små ( siden vi bor her i 9 dager har de fleste valgt det billigste alternativet "run of the house")  men de er bekvemme og velstellte. og inneholder alt vi måtte ønske.
Været her nede har vært noe skiftende som det ofte er i New Zealand. Siden vi kom til NZ for en uke siden har det stort sett vært solskinn og varmt som på de aller varmeste sommerdagene hjemme. Da jeg var ute og svømte med delfinene ble jeg overrasket over hvor behagelig temperaturen var i Stillehavet selv på disse sørlige breddegrader. Vi har til nå for det meste badet badet i basseng.

Bryllupet forløp på en flott måte. Vår pastor var en nær venn av familien som vi også skal besøke senere i uken. Seremonien var flott, nær og meningsfull. Det ble mange tårer og smil. Etterpå ble det servert snitter,fruktfat og en søt snack sammen med champanjen. Alt på en stilfull og fin måte. Siden det regnet rakk vi etter hvert inn i foajeen og videre inn i rommet vi skulle ha middagen.
Siden det ikke ble noe av den planlagte fotograferingen på Waitangi grounds waitangi.net.nzfikk vi god tid til å mingle sammen Norske og New Zealendere. Vi hadde det veldig trivelig og tiden gikk fort frem til middagen.  Maten var deilig. Vi hadde valg mellom krepsesuppe og dyrestek til forrett.  Kylling, Snapper(lokal fisk) og  biff til hovedrett og Pavlova eller sjokolademusse til dessert. alt ble servert på fineste Gourmet måte og smakte forteffelig.  Underveis var det selvfølgelig taler av Brudens Far, Brudgom, brudgommens mor (undertegnede) bruden og forlovere. Alle kom seg flott gjennom talene sine og  det til tross av at alle talte på Engelsk.  Etter middagen fikk vi rullet inn en Storsjerm der det ble vist presentasjoner, en animasjon fra brudgommens søster og en 45 min billedvideo hentet fra brudeparets barndom og liv sammen.    Det hele endte opp med gaveoverrekkelse der bruden fikk overrakt nesten full bunad.
Brudgommens lille niese holdt en liten tale og til slutt måtte brudeparet sette kniven i den utrolig flotte kaken fra Maydi Bell www.thatssweet.vpweb.co.nz
Brudeparet trakk seg til slutt lykkelig og utslitte tilbake til brudesuiten. Og alle var enige om at det hadde vært en fullstendig vellykket og flott kveld.



3 kommentarer:

  1. Så morro å høre fra bryllupsdagen. Høres ut som dere har hatt det helt fantastisk. Ikke alle forunt å feire bryllup i slike eksotiske omgivelser.
    Ønsker brudeparet all mulig lykke til.

    Hilsen _Elisabeth fra Spind

    SvarSlett