fredag 29. juni 2018

Onesti

Joda det regner!! og er et lite stykke under de gradene vi hører rykte om i Norge. Men vi ser da glimt av sola innimellom. Og i morgen er det meldt bedring så vi regner med at det blir mulig å ha friluftsmøte.
Dagen i går startet med å besøke en gammel lokal Saltgruve. Vi ble kjørt i spiral ned 200m under bakken. Der var det hugget ut et lite kapell og en enorm hule. Der var det bygget en aktivitetspark og ungene koste seg med tråbil-gocart og ungdommene koste seg med ballspill. Vi "mingler" med Drammensteamet.
Saltgruven "Mina Trotus" er absolutt verd et besøk om du er på disse kanter, særlig om du reiser med barn."

Etter en rask lunsj var det ut og handle igjen. Denne gangen sammen med Øyvind Slåtta og de andre ungdommene. Det ble et stort lass. 70 av hvert av en rekke matvarer.



 Vi kjørte deretter ut til en landsby ca. 45 min. fra Onesti sentrum der vi bor. Landsbyen ligger i en bratt skråning. De fleste bilene ble parkert i bunnen av bakken men de som hadde med matvarer måtte opp en nesten utrolig stigning, snu på toppen og så kjøre need igjen til der teltkirken står.
Det var en merkelig opplevelse å komme inn i en kirke som var bygget som en enorm Gapahuk.   Ungdommene fikk delta med sang og martin og Øyvind Slåtta talte i tillegg til nesten en tale til fra pastoren.  Typisk møte i Romania altså.


 Til slutt stilte ungdommene seg på rekke og delte ut en matvaretype hver til de som ble ropt opp og fikk pose. Så vidt jeg kunne se fikk alle familiene med seg en pose
Som avslutning på dagen ble det en liten handletur til supermarkedet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar