lørdag 26. februar 2011

Vulkansk aktivitet

http://www.tepuia.co/te_po_evening_maori_cultural_experience.htm
Vi har lagt veien ned til Rotorua Her er det et stort geotermisk område med geysiere og varme kilder. Dette ligger på samme forkastning som Christchurch, men her oppe merker vi ingenting til skjelvene.

 Vi har møtt en del turister som har problemer fordi de må endre reiseplaner. Det er svært vanlig her å leie bil i Auckland og returnere den i Christchurch eller motsatt. Men ellers har vi ikke møtt noen som er direkte berørt av tragedien. All vår familie og venner er på Nordøya.
Nyhetene er sevfølgelig preget av hendelsen. Jeg var nettopp innom en bensinstasjon og der sto det at en lokal kvinne var blitt drept. På nyhetene snakker de om beredskapen dersom noe lignende skulle skje i Auckland som  jo er en milionby.  Hele landet er jo egentlig i faresonen for skjelv. Men ellers fortsetter egentlig livet som om ingenting skulle skjedd .
Morten filmer showet.(her kommer video etter hvert)

Vi kom frem på kvelden og gikk derfor på kveldshow på "te po". Helt fantastisk å  oppleve. Anbefales!!!. I tillegg til forestillingen fikk vi et fantastisk måltid, allt tilberedt på tradisjonellt vis. Vi delte bord med et amerikansk par, et irsk og et canadisk par. Alle de andre hadde enten akkurat vært i Christchurch eller var på vei dit.
Kvelden ble avsluttet med en tur over til geysirene som akkurat hadde utbrudd. I tillegg begynte det å pøsregne så det dampet ganske godt fra de varme stenene og det skapte en trollsk stemning i flomlyset.
Siden det regnet tok vi alle inn på hotell denne natten. Det vi hadde fått anbefalt lå like ved siden av "te po", og vi hadde utsikt til området da vi våknet. (Se bilde tatt fra balkongen av kokende leire).
Anbefales virkelig!
 http://www.heritageinn.co.nz/hotels/geyserland/index.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar