onsdag 24. juni 2015

Tirsdag i Romania



Igjen en ny dag. 
Vi har brukt formiddagen til  samme samme aktiviteter som i går. Vi begynner å bli litt kjent med barna i nabolaget. Noen av dem henger rundt skolen vår til langt utover kvelden.  Klokken 13 (14!?) hadde vi middag som de lokale damene hadde forberedt for oss. Vi får altid 2 retter, suppe + hovedrett.
I dag spiste vi oss stappmette, vi får utdelt porsjoner og iallefall for oss ledere ville det være uhøffelig å ikke spise opp. Det var veldig godt, og etter måltidet klappet vi for damene.
Så fikk vi heldigvis et par timer for å forberede kveldens møter. Vi ble fordelt på 3 grupper der Martin tok med de syngende jentene til en skikkelig konservativ menighet ca 40 km.borte. Resten fra vår menighet ble med meg og Per-Erik til en menighet i nærheten. Vi var fryktelig spent på hvordan dette skulle gå da alle i vår gruppe var langt utenfor det de normalt pleier å gjøre.(Komfortsonen...)
Opplegget var at menigheten startet med sang og barnekor og ellers var resten av opplegget vårt.  
Alle våre bekymringer ble til skamme da det viste seg at denne lille menigheten passet vårt opplegg som hånd i hanske. Med vitnesbyrd ( Bernardus og Karen) Dukkekor med rumenske sanger( menigheten og særlig barnekoret sang av full hals på den siste sangen!) og tale av meg! 
Til slutt ba den lokale pastoren de av barna som ønsket å bli velsignet om å komme frem. så stilte gruppen vår seg bak dem og hver enkelt ba samtidig som menigheten ba (hver enkelt høyt) og musikken spilte.  Jeg tror vi ble minst like velsignet som barna.
Dagen ble avsluttet med Bål og grilling sammen med de lokale ungdommene. Det er jo tross alt st.Hans i dag. Sent i seng (igjen) og i morgen er det tidlig opp for vi skal til Svartehavet og bade.
sovnet det øyeblikket hodet traff puta.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar